Spune DA pentru drepturi si NU pentru discriminare! 10 Decembrie Ziua Drepturilor Omului
/image%2F0370572%2F20141211%2Fob_3d88c3_stickeragenda21.jpg)
Activitatea face parte din proiectul „Transparență și calitate în administrația publică prin social media” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, proiect coordonat de asociaţia „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21”, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Derulată în contextul mai larg al înregistrării în mod continuu, în ultimii ani, a unor situații de violare a drepturilor fundamentale ale omului, care se manifestă prin atacuri verbale și fizice asupra grupurilor minoritare, a imigranților sau asupra organizațiilor care apără drepturile omului în Europa, campania își propune să conștientizeze publicul larg asupra consecințelor discursului instigator la ură care se asociază cu fenomene precum: intoleranţa, discriminarea, excluziunea socială și incită la propagarea unor stereotipuri negative la adresa unor persoane sau grupuri de persoane.
Pentru a contracara aceste aspecte, EEA si Norway Grants și-au alăturat forțele Consiliului Europei pentru a sprijini Miscarea NO Hate Speech (campanie împotriva discursului instigator la ură), inițiată de CoE.
Discursul instigator la ură reprezintă și o prioritate transversală a Fondului ONG în România, finanțat prin Granturile EEA, în cadrul căruia se implementează proiectul „Transparență și calitate în administrația publică prin social media.”
Produsele campaniei realizate de instituțiile și organizațiile neguvernamentale partenere sunt următoarele: stikere (APDD – Agenda 21), filme realizate de organizațiile neguvernamentale partenere (Fundația DORIANA – Turda, CeSIP și URBANIAC – București, PATRIR – Cluj-Napoca, ANDA și ACT Integration – Mehedinți, și APDD – Agenda 21), postere (Primăria Municipiului Turda, APDD-Agenda 21 și Instituția Prefectului Tulcea, în parteneriat cu asociațiile Valori Dobrogene și Drumuri Dobrogene, Primăria Gura Humorului și Instituția Prefectului Cluj), pliant (asociația CeSIP și voluntari din București), flyere (Instituția Prefectului Tulcea în parteneriat cu asociațiile Valori Dobrogene și Drumuri Dobrogene). Aceste materiale vor fi postate pe site-urile și paginile Facebook ale instituțiilor și asociațiilor partenere. Un număr de cca. 5000 de cetățeni, politicieni, funcționari publici, tineri elevi și studenți vor fi implicați în campanie, în calitate de promotori sau beneficiari. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.
https://www.youtube.com/watch?v=TeLD8iKU8yc