Asociatia Act Integration from Drobeta Turnu Severin city, Mehedinti county, Romania, is a nonprofit, non-governmental organization for youth, member of the SOCIETAL network, from Romania, and associate member of the international network VOLONTEUROPE.

23 Oct

CURS DE FORMARE PENTRU MULTIPLICATORI DE EDUCATIE GLOBALA

Published by ASOCIATIA ACT INTEGRATION

Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21 a organizat prima parte a cursului de formare Facilitarea Educatiei Globale, adresat membrilor organizatiilor neguvernamentale din Romania. Cursul a avut loc la Bucuresti, in perioada 15 – 18 octombrie 2014.

Obiectivele cursului vizeaza dezvoltarea competentelor cheie ale participantilor in domeniul educatiei globale, cresterea continua a numarului de multiplicatori care lucreaza in domeniul educatiei globale, imbunatatirea calitatii activitatii multiplicatorilor, precum si motivarea si pregatirea participantilor pentru a se implica in actiuni si a facilita evenimente in domeniul educatiei globale.

16 organizatii neguvernamentale din Romania, Asociatia Act Integration fiind de asemenea reprezentata, au participat la prima parte a cursului. In luna martie 2015 va avea loc partea a doua. In acest interval, participantii vor pune in practica cunostintele si competentele dobandite, prin organizarea si implementarea la nivelul organizatiei lor si a comunitatilor locale de activitati de educatie globala adresate grupurilor tinta ale organizatiei.

”Acest curs de formare are la baza rezultatele unui studiu de cercetare realizat de noi la finalul anului 2013. Rezultatele pentru Romania au aratat ca “exista interpretari si intelegeri diferite asupra Educatiei Globale in randul organizatiilor neguvernamentale”, si ca “Educatia Globala este numai partial inteleasa sau limitata la experienta proprie a ONG-ului”.

Astfel, modulele de formare au fost stabilite in functie de nevoile in domeniu exprimate chiar de membrii ONG-urilor. Ne dorim sa contribuim la cresterea numarului de multiplicatori activi in educatia globala in Romania”, a spus Nina Cugler, presedinte executiv al asociatiei. Cursul face parte din proiectul Facilitarea educatiei globale – competente cheie ale membrilor organizatiilor non-guvernamentale, implementat de un consortiu de organizatii din Germania, Portuglia si Romania: aplicantul principal: DachverbandEntwicklungspolitik Baden-Württemberg (DEAB) – Germania; parteneri: Forum for international development + planning (FINEP) – Germania, EntwicklungspädagogischesInformationszentrumEPiZimArbeitskreisEine Welt Reutlingen e.V. – Germania, InstitutoMarquês de Valle Flôr – Portugalia, AIDGLOBAL - Acção e Integração para o Desenvolvimento Global – Portugalia, Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21 – Romania.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul ,,Actori non-statali si autoritati locale in Dezvoltare. Cresterea gradului de constientizare publica pe probleme de dezvoltare si promovarea educatiei pentru dezvoltare in Uniunea Europeana”.

Pentru mai multe detalii, puteti contacta coordonatorul de proiect, la adresa monica.cugler@agenda21.org.ro sau la numarul de telefon 021 311 40 76. www.agenda21.org.ro

CURS DE FORMARE PENTRU MULTIPLICATORI DE EDUCATIE GLOBALA

Archives

About this blog

Asociatia Act Integration from Drobeta Turnu Severin city, Mehedinti county, Romania, is a nonprofit, non-governmental organization for youth, member of the SOCIETAL network, from Romania, and associate member of the international network VOLONTEUROPE.