Asociatia Act Integration from Drobeta Turnu Severin city, Mehedinti county, Romania, is a nonprofit, non-governmental organization for youth, member of the SOCIETAL network, from Romania, and associate member of the international network VOLONTEUROPE.

19 Sep

TRANSPARENTA SI CALITATE IN ADMINISTRATIA PUBLICA PRIN SOCIAL MEDIA

Published by ASOCIATIA ACT INTEGRATION

Asociatia ”Asistenta si programe pentru dezvoltare durabila – Agenda 21”, in parteneriat cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici implementeaza proiectul ,,Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in parteneriat cu 20 de institutii si autoritati publice locale din judetele Cluj, Tulcea, Mehedinti, Suceava si din Municipiul Bucuresti.

Asociatia Act Integration si Asociatia NIKE de Dezvoltare si Ajutorare, din Drobeta Turnu Severin, fac parte din grupul de actori locali non-guvernamentali, din judetul Mehedinti, in cadrul acestui proiect, desfasurat in perioada1 mai 2014 – 30 aprilie 2015.

Proiectul propune cresterea rolului societatii civile in promovarea principiilor bunei guvernari si ale participarii cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor la nivel local si promovarea dreptului fundamental al cetatenilor de a participa la problemele publice, prin instituirea unor canale eficiente de comunicare si consultare intre cetateni si cele 20 de institutii/autoritati publice implicate in proiect. “Proiectul a fost gandit astfel incat sa contribuie la transpunerea in practica a politicilor si strategiilor Uniunii Europene si ale Guvernului Romaniei in domeniul e-government in concordanta cu prevederile Agendei Strategiei Europa 2020, care acorda un rol fundamental tehnologiei informatiei, componenta esentiala a unei Europe competitive, bazata pe o economie a cunoasterii” apreciaza managerul de proiect, Nina Cugler, presedinte executiv al APDD – Agenda 21.

Introducerea si/sau multiplicarea de catre cele 20 de institutii/autoritati publice participante a cel putin 2 instrumente de tip social media (pagina Facebook a institutiei, cont de Twitter, cont de Flickr, bloguri, podcast-uri, Youtube, forumuri, wikis etc.), alese astfel incat sa raspunda cel mai bine nevoilor de implicare a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor la nivel local si intarirea dialogului cu acestia, ofera proiectului un important caracter novator.

Principalele rezultate vizate se refera la instituirea unor canale eficiente de comunicare si consultare intre cetateni si institutii/autoritati publice, cresterea gradului de transparenta si buna guvernare a 20 de institutii si a capacitatii acestora de atragere a cetatenilor in procese decizionale, prin utilizarea retelelor social media, incurajarea voluntariatului in beneficiul comunitatii, implicarea functionarilor publici pe baze voluntare in procesul de implementare a proiectului, promovarea campaniei No Hate Speech, multiplicarea si extinderea bunelor practici in alte 10 judete.

Proiectul este finantat cu valoarea totala de 82684,50, din care co-finantarea prin granturile SEE se cifreaza la suma de 70.648,50 Euro. Pentru alte detalii : adresa de mail office@agenda21.org.ro sau andreea.tataru@agenda21.org.ro Persoana de contact este Andreea Tataru, asistent manager.

Archives

About this blog

Asociatia Act Integration from Drobeta Turnu Severin city, Mehedinti county, Romania, is a nonprofit, non-governmental organization for youth, member of the SOCIETAL network, from Romania, and associate member of the international network VOLONTEUROPE.